III. Compostarea “in-situ” a deșeurilor biodegradabile din parcuri, spații verzi și grădini publice
Conform legislatiei in vigoare, firmele de constructie din Romania sunt obligate sa efectueze sortarea, reutilizarea, reciclarea si eliminarea deseurilor de pe santiere.
In ultimii ani, cresterea cererii pentru serviciile de transport aerian a determinat o nevoie urgenta de extindere si modernizare a infrastructurii aeroportuare din Romania. Aeroportul Oradea […]
Pentru ca aspectul exterior al depozitului să aibă un impression estetic cât mai redus, se recomandă amplasarea în frontul cu vizibilitate din drumul community a construcţiilor social- administrative, precum şi dublarea gardului depozitului cu o perdea vegetală formată din mai multe etaje de arbori şi arbuşti cu creştere immediateă.
Se vor stabili obiectivele de reciclare a deseurilor rezultate din proiect, prin identificarea a cel putin cinci materiale (atat structurale, cat si nestructurale) care vor fi reduce; Se va aproxima un procent din totalul deseurilor rezultate, reprezentat de catre fiecare dintre aceste materiale.
Practic, documentul amintit va presupune implementarea unui sistem funcţional de gestionare a deşeurilor din lucrări de construcții. Astfel, se va avea în vedere clarificarea preciseă a responsabilităţilor tuturor factorilor implicaţi în sistemul de gestionare a deşeurilor rezultate din lucrări de construcții, dar și îndeplinirea obiectivelor strategice, la nivel național, privind colectarea separată a deşeurilor rezultate din aceste lucrări.
Desi rata de colectare a deseurilor din constructii si demolari se situeaza sub 50%, aproximativ 90% din aceste deseuri, formate in mare parte din ciment, caramida si piatra, pot fi cu succes colectare deseuri constructii reutilizate.
Generally speaking este necesară aplicarea unor metode de tratare pentru îndepărtarea următorilor impurificatori:
Impartirea bunurilor unor firme intre asociati In cazul in treatment o societate comerciala nu este profitabila,…
Identificati cel putin cinci tipuri de materiale rezultate in urma constructiei sau demolarii pentru redirectionarea de la gropile de gunoi sau statiile de incinerare. Este indicat sa va concentrati asupra identificarii celor mai grele deseuri sau aici a deseurilor cu cel mai mare volum.
prin compostarea deșeurilor organice depozitul de deșeuri este mult mai stabil (nu mai există posibilitatea apariției alunecărilor straturilor colectare deseuri constructii de deșeuri din depozit).
Procesul de compostare este o descompunere fastă și incompletă a elementelor organice apasa aici solide uscate și umede, cu ajutorul micro-organismelor aerobe în condiții controlate.
Se va specifica daca materialele vor fi individual sau amestecate si se vor descrie citeste mai mult strategiile de redirectionare planificate pentru proiect. Se va descrie unde vor fi transportate materialele si modul in treatment acestea vor fi procesate de catre unitatea de reciclare.
Pot fi necesare curățregion și nivelarea pentru a asigura un spațiu corespunzător pentru compostare, cu drumuri de acces, zone de stocare și depozitare a produsului finit.